vineri, 17 octombrie 2014

Burse pentru cei din clasa a X-a

Programul de burse al HMC - Projects in Central and Eastern Europe ofera elevilor oportunitatea de a petrece al treilea an de liceu (clasa a XI-a) intr-o scoala indepedenta din Marea Britanie, printr-o bursa care acopera taxa scolara anuala, cazarea si cheltuielile de masa.

Programul de burse este oferit de Headmasters' and Headmistress' Conference, o asociatie de scoli independente din Marea Britanie. Prin participarea la program, elevii se familiarizeaza atat cu limba engleza, cat si cu sistemul boarding school, prin care tinerii locuiesc si studiaza impreuna.

Elevii interesati de inscrierea la aceste burse trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii de eligibilitate:
- sa fie inscrisi intr-o forma de invatamant de nivel liceal, fiind in prezent (anul scolar curent) in clasa a X-a;
- sa nu ocupe, la momentul inscrierii, un loc intr-o scoala din Marea Britanie;
- venitul parintilor (brut, combinat) pe anul 2014 sa nu depaseasca echivalentul in lei a 25.000 lire;
- varsta elevului trebuie sa fie la 1 septembrie 2015 intre 16 ani si 17 ani si 6 luni (NU POT APLICA DECAT ELEVII CARE LA DATA MENTIONATA NU DEPASESC VARSTA MAXIMA ADMISA). Data nasterii aplicantului ar trebui sa se incadreze intre 1.03.1998 si 1.09.1999.

FOARTE IMPORTANT:
Inainte de a aplica, va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile programului de burse HMC. De asemenea, parcurgeti si informatiile pentru parinti si elevi din sectiunea Materiale.

Informatii si indicatii detaliate despre bursele de studiu, procedura si perioada de trimitere a aplicatiei si ce poate presupune experienta anului petrecut in Marea Britanie sunt disponibile in sectiunile Procedura siMateriale.
Pentru raspunsuri la intrebarile cele mai importante legate de aplicatia pentru acest program, va rugam accesati sectiunea Q&A.

Perioada de studii petrecuta in Marea Britanie este recunoscuta de Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii. Parcurgerea unor examene de diferenta va fi necesara in functie de materiile studiate in Marea Britanie.


http://www.burselehmc.jaromania.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu