vineri, 16 martie 2012

Adolescentul Eliade


     O nouă întâlnire de cerc literar ne-a pus față în față cu scriitorul Mircea Eliade,  a cărui zi de naștere tocmai a trecut pe 13 martie.
     Mare păcat că elevii de gimnaziu nu intră în contact foarte tare cu acest autor din cauza manualelor alternative! Dacă nu pornesc singuri în căutare de comori literare, îl descoperă abia la liceu. Din acest motiv, am încercat să îl cunoaștem măcar puțin pe unul dintre scriitorii de care și francezii sunt mândrii.
    Ne-am oprit, cum era și firesc, la primul capitol din Romanul adolescentului miop, iar filele   ne-au permis să vorbim despre curajul de a scrie, de a citi, de a fi tu însuți, despre necesitatea de a scrie pentru scris, dar și despre planuri scriitoricești secrete.
    Cine știe? poate mâine, poimâine, cineva va vorbi despre cercul nostru literar într-un alt roman al clipelor adolescentine. Așteptăm cu nerăbdare lansarea!

          




 


    Vă mărturisim ceva din culise: am filmat pe ascuns și am reușit să facem să se certe două cerchiste pentru un roman de 400 de pagini. :) Este și acesta un început!