duminică, 10 aprilie 2016

Am intrat în lumea miturilor

Având în vedere faptul că pe 2 aprilie a fost o sărbătoare importantă pentru cititorii pitici, ne-am gândit să îi sărbătorim și noi printr-o activitate de cerc mai specială.
Așa că marți am organizat o lecție de dirigenție (aveam o temă despre carte) și de cerc combinate. Ne-am dorit să aflăm ce înseamnă de fapt o carte pentru copii și am pornit de la un mit roman, cel al lui Romulus și Remus din volumul aceasta. Am văzut astfel că orice copil poate ajunge la lucruri minunate atât timp cât își dorește și că poate înfrunta orice fel de condiții, fiind crescut chiar și de o lupoaică. Ne-am întristat amarnic spre sfârșit, dar acolo copilăria nu avea nicio vină, ci doar mintea adultă stârnită de putere.
Am inițiat și un joc nou: am realizat un cerc al cărții perfecte pentru copii, am aruncat acolo toate ingredientele magice (aventuri, cascade de ciocolată și alte dulciuri, lupte, n-am uitat nici de partea educativă, mai ales că le-am avut aproape și pe invitatele noastre speciale), apoi ne-am tras la propriu în poveste încercând să vedem cum este în acea lume, să ne punem în pielea personajelor.
Au fost iar întâmplări amuzante, mai ales în cadrul povestirii evenimentelor sub forma unui joc de rol.


Spre final, ne-am gândit la un top al celor mai frumoase cărți pentru copii și vă invităm și pe voi să vă votați preferatele pe pagina noastră de Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu