joi, 9 februarie 2012

O întâlnire despre școală

     Ne-am mai bucurat de o întâlnire de cerc și cu această ocazie ne-am propus să discutăm despre școală. Mai precis, am vrut să vedem ce întâmplări ne-au rămas întipărite în suflet din tot ceea ce înseamnă viața de elev.
   Iată textele pe care le-am citit și vi le recomandăm cu mare căldură:

  • Povestea băiețelului cu floarea roșie
  • Victoria învățăturii (La Fontaine)
  • Școala din deal
  • Fabulă (despre organizarea învățământului în lumea animalelor)

      Noi le-am găsit pe toate într-un volum frumos, util, numit Mentorat publicat prin proiectul „Investește în oameni!”, însă o parte din ele se pot găsi la o simplă accesare pe Google.
      Aceste texte le-au oferit elevilor ocazia să observe ce influență pot avea profesorii asupra lor, cât de importantă este educația prin comparație cu averea, câte emoții se pot ascunde în inima unei învățătoare la 15septembrie, dar și cum putem face o școală mai bună.
      Mai mult decât atât, ei au povestit ce le place la școală, pornind de la profesorii care îi învață lucruri utile pentru viață, trecând la prieteniile ce îi leagă și ajungând chiar la micile răutăți de care s-au bucurat... totuși.
      Să nu uităm că Tigrișor s-a simțit foarte bine în compania noilor invitați de pluș aduși de cerchiști pentru a colora decorul și a discutat mult cu aceștia, indiferent de mărimea sau rasa lor. Spre sfârșitul filmulețului veți observa că unul dintre invitați nu se mai putea opri din râsul provocat de glumele mascotei noastre.
      Și țineți minte! Săptămâna viitoare avem preselecție și concursul MISS PLUȘ!
  

   Să aveți zile frumoase!