vineri, 20 ianuarie 2012

O întâlnire de nota 10...

      După ce am mai făcut mici „preselecții”și ne-am format ca o grupă compactă, am hotărât ca cercul nostru să se desfășoare în fiecare joi de la 11 la 12.
      La prima întâlnire, cum era și firesc, am citit și am discutat un text care să ne îndemne spre lectură pe toată perioada acestui semestru: Cartea care mirosea urât de Caius Dobrescu. Concluzia generală a fost că fiecare copil își dorește o carte-prieten care să-i îndrume pașii mereu.
      Bineînțeles că la început de drum am ales și o mascotă pufoasă care se numește Tigrișor. Elevilor le-a plăcut foarte mult jucăria de pluș … mai ales că era plină cu bomboane de ciocolată. Trebuie să ne întrebăm ce le-a plăcut cel mai mult: povestea, mascota sau bomboanele? Îi lăsăm să mediteze până săptămâna următoare.
     La sfârșit, cerchiștii le-au recomandat colegilor prezenți să nu fie timizi, să fie mai veseli, să se simtă bine, să se exprime mai mult, să citească mai des, să fie mai buni la ore pentru că așa se învață într-adevăr. Pe de altă parte, nu i-au uitat nici pe cei care nu au fost și mesajul cu mult farmec a fost „nici nu știți ce-ați ratat!”.
     Sperăm ca întâlnirile noastre să îi facă pe elevi să descopere din plăcere tărâmul cuvintelor, dar în același timp să se cunoască pe înșiși prin lectură.


 

2 comentarii:

  1. Ce mi-ar fi placut sa particip si eu! Felicitari pentru initiativa. Domnisoara profesoara a ramas asa cum o stiam eu: intreprinzatoare, inventiva si plina de energie. Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere